• The best property in Montenegro
  • KONTAKT
Citadela Citadela Citadela Citadela Citadela Citadela Citadela Citadela Citadela Citadela

Tripkovic

CITADELA Budva
detaljno

Da bi ste stekli potpuniji utisak o tvrđavi CITADELA u Budvi, pružamo Vam priliku da besplatno preuzmete brošuru o ovoj znamenitoj građevini.

>PREUZMITE BROŠURU<


Da bi ste mogli da pregledate brošuru morate imati instaliran program Adobe Reader. Ukoliko ga nemate možete ga preuzeti besplatno klikom na link ispod

Adobe Reader

Tvrđava Citadela, Budva Montenegro

Srednjevjekovni kastel grada Budve, posvećen Sv. Mariji, danas poznatiji kao Citadela, najmonumentalniji je građevinski objekt unutar budvanskih gradskih zidina. Kompleks građevina je arhitektonski potpuno autonomnan i predstavlja jedan od najznačajnijih fortifikacijskih objekata srednjeg vijeka na Crnogorskom primorju. U okviru kompleksa se nalaze bedemi, ostaci srednjevjekovne crkve Sv. Marije, kapije, više platoa i zgrade nekadašnje kasarne.

Restoran koji se nalazi na prvom spratu svojim ambijentom i intimnim separeima predstavlja idealno mjesto za prisna okupljanja uz vrhunsko kulinarsko umijeće i vanserijsku uslugu. Restoran čini cjelinu sa prostranom terasom na istočnoj kuli sa koje se pruža omamljujući pogled na ostrvo Sv. Nikola i morsku pučinu. Na istom nivou, na zapadnoj strani tvrđave nalazi se stejk haus.

U okviru Citadele izložena je jedna od najvrijednijih kolekcija knjiga i mapa posvećenih Balkanu, a u privatnom vlasništvu. Među eksponatima je značajan broj unikatnih knjiga i veoma rijetkih primjeraka rukom bojenih istorijskih mapa. Funkcionalnu cjelinu sa bibliotekom čini prostrana Galerija. Tokom turističke sezone, Imobilia, u okviru sopstvenog programa, organizuje izložbe djela likovne umjetnosti, koncerte i projekte muzejskih prezentacija. Prostor Citadele je otvoren i za projekte budvanskog Grada teatra, jednu od najprestižnijih teatarskih institucija na prostoru Balkana.

Na jugozapadu kompleksa se nalaze luksuzni apartmani na tri nivoa, koji su zadržali rustičnost i izvornost arhitekture. Neposredno uz apartmane je vidikovac sa kojeg se pruža pogled na cijelu Budvu, sa jedne i njene najljepše plaže, sa druge strane.

Kompanija IMOBILIA je vlasnik Citadele. Imobilia CC je konzervaciju i restauraciju ovog objekta izvela angažovanjem vrhunskih graditelja, koji su sačuvali tradiciju kamenoklesarstva i zidanja kamenom tipičnim za ovaj deo Mediterana. Upravo zbog toga je danas Citadela objekat koji otkriva sve osobenosti graditeljstva minulih vijekova. Objekt u potpunosti prati moderna ugostiteljska infrastruktura. Od savremene kuhinje i pomoćnih prostorija, do magacina. Kompleks objekta površine 1.200 m², smešten je na površini koja zauzima više od 2.800 m².

Iako je kompanija Imobilija svoje objekte pretvorila u značaje profitne centre, njena osnovna djelovanja je u oblasti nekretnina. Tako da je i izuzetan kompleks Citadela u portfoliju ove kompanije kada je u pitanju trgovina nekretninama.

CITADELA BUDVA | PALAC ZMAJEVIĆ | PALAC TRIPKOVIĆ | JADRAN PERAST | SVETI STEFAN
photo copyright© SFERAART | design SFERAART | webmaster NESSO | copyright© IMOBILIA doo 2009.